C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
8 belanca
80 g šećera
10 kašičica pečenih, mlevenih lešnika
2 kašičice brašna
Krem:
8 žumanca
80 g šećera
4 praška za puding sa ukusom vanile C
250 g margarina
250 g šećera u prahu C
150 g čokolade za kuvanje
300 g napolitanki s lešnikom
400 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Napolitanka torta

Odlična.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Lešnike kratko ispečite, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer. Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.

Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C.

Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, praškom za puding i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.

U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa šećerom u prahu.

Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.

Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.

Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.

Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata