C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
250 g brašna
80 g C šećera u prahu
150 g putera
1 žumance
Za krem:
1 l mleka
250 g kristal šećera
3 C vanilin šećera
1 veće jaje
5 žumanaca
125 g maslaca
Za dekoraciju:
voće po želji
1 C želatin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Nanin francuski tart

Nanin recept koji je donela iz Francuske i koji me uvek podseti na nju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 150 g putera sobne temperature, dodati 1 žumance i postepeno dodavati 80 g C šećera u prahu, te na kraju dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna.

Testo treba da bude glatko i da se ne lepi za prste. Testo oblikovati u loptu, prekriti providnom folijom i ostaviti sat vremena u frižideru.

Posle sat vremena, razvući testo i ubaciti u plitki, okrugli kalup. Višak testa odseći nožem, a dno izbockati viljuškom i vratito u frižider na pola sata.

Koru peći od 10 do 15 minuta na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.

Priprema kreme:
85 0ml mleka staviti da provri sa kristal šećerom i C vanilin šećerom. U drugoj posudi umutiti žumanca, C čvrstin i 150 ml mleka. Mešati dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.

Kad mleko provri, dodati malo mleka u smesu sa žumancima i promešati, pa pomešati tu smesu sa preostalim mlekom i vratiti na ringlu. Mešati 3 minuta ili dok se fil ne zgusne.

Fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, dodati umućen maslac i ulupato mikserom.

Fil raspodeliti po prethodno ispečenoj korici i ostaviti u frižideru da se stegne.

Po želji, po vrhu ređati iseckano voće, te na kraju prekriti providnim želatinom uz pomoć silikonske četkice.

Servirati ohlađeno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brašno dodajte postepeno i dobro umesite smesu pre narednog dodavanja brašna, jer je nekad potrebno manje, a nekad više brašna u odnosu na datu mericu.