burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Nanin francuski tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za koru:

250 g brašna

80 g C šećera u prahu

150 g putera

1 žumance

Za krem:

1 l mleka

250 g kristal šećera

3 C vanilin šećera

1 veće jaje

5 žumanaca

125 g maslaca

Za dekoraciju:

voće po želji

1 C želatin

Nanin francuski tart

Koraci pripreme

Umutiti 150 g putera sobne temperature, dodati 1 žumance i postepeno dodavati 80 g C šećera u prahu, te na kraju dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna.

Testo treba da bude glatko i da se ne lepi za prste. Testo oblikovati u loptu, prekriti providnom folijom i ostaviti sat vremena u frižideru.

Posle sat vremena, razvući testo i ubaciti u plitki, okrugli kalup. Višak testa odseći nožem, a dno izbockati viljuškom i vratito u frižider na pola sata.

Koru peći od 10 do 15 minuta na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.

Priprema kreme:
85 0ml mleka staviti da provri sa kristal šećerom i C vanilin šećerom. U drugoj posudi umutiti žumanca, C čvrstin i 150 ml mleka. Mešati dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.

Kad mleko provri, dodati malo mleka u smesu sa žumancima i promešati, pa pomešati tu smesu sa preostalim mlekom i vratiti na ringlu. Mešati 3 minuta ili dok se fil ne zgusne.

Fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, dodati umućen maslac i ulupato mikserom.

Fil raspodeliti po prethodno ispečenoj korici i ostaviti u frižideru da se stegne.

Po želji, po vrhu ređati iseckano voće, te na kraju prekriti providnim želatinom uz pomoć silikonske četkice.

Servirati ohlađeno.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Nanin francuski tart

Koraci pripreme

Umutiti 150 g putera sobne temperature, dodati 1 žumance i postepeno dodavati 80 g C šećera u prahu, te na kraju dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna.

Testo treba da bude glatko i da se ne lepi za prste. Testo oblikovati u loptu, prekriti providnom folijom i ostaviti sat vremena u frižideru.

Posle sat vremena, razvući testo i ubaciti u plitki, okrugli kalup. Višak testa odseći nožem, a dno izbockati viljuškom i vratito u frižider na pola sata.

Koru peći od 10 do 15 minuta na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.

Priprema kreme:
85 0ml mleka staviti da provri sa kristal šećerom i C vanilin šećerom. U drugoj posudi umutiti žumanca, C čvrstin i 150 ml mleka. Mešati dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.

Kad mleko provri, dodati malo mleka u smesu sa žumancima i promešati, pa pomešati tu smesu sa preostalim mlekom i vratiti na ringlu. Mešati 3 minuta ili dok se fil ne zgusne.

Fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, dodati umućen maslac i ulupato mikserom.

Fil raspodeliti po prethodno ispečenoj korici i ostaviti u frižideru da se stegne.

Po želji, po vrhu ređati iseckano voće, te na kraju prekriti providnim želatinom uz pomoć silikonske četkice.

Servirati ohlađeno.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept