C Slatka tradicija

Sastojci
3/4 šoljice brašna
1 šoljica šećera
2 kašike C kakaoa u prahu
1 kašika soli
1 kašika C praška za pecivo
1 nepuna kašika C sode bikarbone
1 jaje
1/2 šolje mleka
2 kašike ulja
1 kašika ekstrakta vanile
1/2 šolja vode

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Najslađa tortica

Ovo morate probati!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu posudu stavite brašno, šećer, C kakao, so, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

U drugoj posudi izmiksajte jaje, mleko, ulje i C vanilin šećer dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

Zagrejte pola šolje vode, a kada provri dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite između 30 i 40 minuta.

Tortu možete preliti rastopljenom čokoladom, posuti mrvljenim lešnicima ili aranžirati uz sladoled ili kandirano voće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata