C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika sirćeta
Fil:
5 žumanaca
6 kašika C čvrstina
1/2 litre mleka
18 kašika šećera
1 margarin

Naši proizvodi
Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Najlon torta

Lagana kremasta torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Belanca umutiti sa šećerom i 1 kašikom sirćeta, pa sušiti na 130 stepeni sat vremena.

Fil:
Umutiti žumanca sa 6 kašika C čvrstina i malo mleka i zakuvati u vrijuće mleko sa šećerom.

Umutiti margarin sa 6 kašika C šećera u prahu i dodati ohlađeni fil i 6 sitno iseckanih krem bananica. Dobro izmešati.

Filovati koru i odozgo staviti 2 C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Praviti danas za sutra.