Početna > Recepti > Recepti za torte > Najlon torta
Sastojci
Kora:
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika sirćeta
Fil:
5 žumanaca
6 kašika C čvrstina
1/2 litre mleka
18 kašika šećera
1 margarin
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti sa šećerom i 1 kašikom sirćeta, pa sušiti na 130 stepeni sat vremena.
Fil:
Umutiti žumanca sa 6 kašika C čvrstina i malo mleka i zakuvati u vrijuće mleko sa šećerom.
Umutiti margarin sa 6 kašika C šećera u prahu i dodati ohlađeni fil i 6 sitno iseckanih krem bananica. Dobro izmešati.
Filovati koru i odozgo staviti 2 C šlaga.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs