C Slatka tradicija

Sastojci
Za 4 patišpanja:
12 belanceta
200 g šećera
90 g brašna
200 g mlevenih oraha
2 kesice C praška za pecivo
Za vanil fil:
12 žumanceta
2 kesice C pudinga od vanile
650 ml mleka
10 kašika šećera
250 g margarina
100 g čokolade
Fil od malina:
300 g malina
1 kesica C pudinga od vanile
250 ml vode
200 g šećera
1 puna kašika C čvrstina
Glazura za koru:
250 ml kisele pavlake
200 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih oraha
Za dekoraciju:
400 g C šlag krem beli

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Najlepša torta sa malinama

Savršena torta za sve ukuse. Iziskuje dosta vremena da se napravi, ali vredi je probati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 6 belanaca u čvrstu masu i postepeno dodavati 100 g šećera.

Zatim dodati 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Podeliti u dva kalupa od po 24 cm i peći na 200 stepeni, 15 minuta. Isti je postupak za još dve kore.

Fil:
U šerpu dodati 200 ml mleka, 12 žumanaca i 2 C pudinga od vanile pa ih dobro sjediniti. U drugu šerpu sipati ostatak mleka i šećera te kada provri dodati smesu od žumanaca i pustiti da provri. Skuvanu smesu ostaviti da se ohladi.

U vanglicu umutiti margarin i dodati kašiku po kašiku fila. Fil podeliti na dva dela. Jedna polovina ostaje sa ukusom vanile, dok u drugu dodati 100 g otopljene crne čokolade.

Fil od malina:
U 150 ml vode dodati šećer i staviti na ringlu da vri 3 minuta. kada se šećer istopi staviti maline. Kuvati i neprestano mešati 5 minuta.

Zatim dodati rastvoren C puding od vanile. Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi.

Čoko fil:
Zagrejati kiselu pavlaku i 200 g čokolade. Njime filovati dve kore i posuti ih sa po 25 g seckanih oraha. ostaviti kore po 15 minuta u zamrzivač da se fil stegne.

Filovati po sledećem redosledu:
1. patišpanj preliven pavlakom i čokoladom
2. čokoladni fil
3. patišpanj
4. fil od maline
5. patišpanj sa pavlakom
6. fil sa malinom

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu filovati u kalup i ostavitida prenoći u toku noći. Sutradan filovati sa umućenim C šlag kremom po uputstvu sa kesice. Ja sam šlag obojila prehrambenom bojom i ukrasila ružama od ratluka. Ruže od ratluka: ratluk od vanile dobro umesite sa C čvrstinom i razviti masu oglagijom, a od mase vaditi krugove i praviti ruže.