C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za torte (četvrtaste)
750 ml mleka
7 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
125 g margarina
1/2 l slatke pavlake (može i šlag)
250 g eurokrema

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Najbrža čoko-torta

Ako nemate vremena za torte ili ako ne volite da spremate torte ovo ćete zavoleti i spremati je uvek. Bukvalno za svaku priliku, slave, rođendane i ostala slavlja.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi.

Slatku pavlaku umutiti u drugu posudu.

Pošto dodajemo margarin, on se mora posebno umutiti. Prohlađen puding dodati u margarin i mutiti mikserom.

Dodati dve tri kašike slatke pavlake i dodati eurokrem. Sve dobro umutiti, ali ne previše da se fil ne bi stegao, da može da se lepo razmazuje.

Slagati kore na poslužavnik (zvono ili kalup, u šta pravite, mogu kore da budu i okrugle sve zavisi šta više volite, ja sam za četvrtaste više).

Staviti prvu koru, natopiti mlekom (može i kafa, kapućino, lepo je, provereno). Ne natapati previše da se ne bi raspale pogotovo ne prvu.

Onda naneti jednu trećinu fila, pa onda slatku pavlaku. Ponoviti postupak sa sve tri kore.

Ja ukrašavam sa lešnicima, seckanim, ali može bilo sa čim drugim šta više volite.

Ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja ipak volim da odstoji dan, da bi se sve lepo sjedinilo i ohladilo.
Za čokolastiji ukus možete dodati istopljenu čokoladu (100g) ili još malo šećera ako volite slađe.
Za kore koristim čokoladne, ali mogu biti i bele, opet stvar ukusa.