C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
200 g + 10 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
1 l mleka
1 kašika brašna
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
1 C vanilin šećer
4 kutije munchmallow (24 kom)
2 C šlaga za dekoraciju

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Munchmallow

Nema deteta koje ne traži još jedno parče.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera + 1 C vanilin šećera, umutimo ddobro pa dodamo mlevene orahe. Pečemo 15 min. na 200 C.

Fil:
10 žumanaca mutimo mikserom, pa postepeno dodajemo 700 ml mleka + 1 kašika brašna + 3 C pudinga.

U šerpu (najbolji je lonac za mleko na paru) sipamo 300 ml mleka + 200 g šećera da prokuva, pa polako dodajemo fil od žumanaca neprekidno mešajući (kao kad se kuva običan puding).

Sklonimo sa vatre, ostavimo da se ohladi, pa dodamo 250 g umućenog margarina.

Fil delimo na 2 dela. Prvi deo stavimo u dublji sud i dodamo dno (koje smo iseckali) od munchmallow-a, a drugi deo ostaje čist.

Na koru stavimo fil sa seckanim dnom munchmallow-a, pa po tom poređamo gornji deo od munchmallow-a pa filujemo drugim delom fila.

Tortu ukrasimo C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za pečenje kore pleh 24x30.