C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Za fil:
16 žumanaca
200 g šećera
2 C pudinga od vanile
750 ml mleka
3 kašike C čvrstina
1 margarin
Dodatno:
500 ml slatke pavlake
500 g višanja
1 mala konzerva ananasa
150 g pečenih seckanih lešnika
300 g C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Moskva šnit

Dobar spoj ukusa, kremasta, osvezavajuća torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutite 4 belanca, sa 4 kašike šećera. Dodajte 6 kašika mlevenih oraha,1 kašiku mlevenih lešnika,1 kašiku brašna i 1/4 C praška za pecivo.

Sve ovlaš promešajte sa špatulom i uspite u pleh, u koji je stavljen pek papir. Peći na 180 stepeni. Ovako ispeći još 3 kore.

Fil:
Žumanca, šećer, C puding i C čvrstin izmešajte sa malo mleka, pa dodajte u ostatak provrelog mleka. Kuvati na pari dok se ne zgusne.

Hladan fil sastaviti sa 1 izrađenim margarinom.

Umutite slatku pavlaku.

Filovanje:
Kora, fil, višnje, lešnik.
Druga kora, fil, ananas, lešnik, slatka pavlaka.
Treća kora, fil, ostatak ananasa i višanja, lešnik, slatka pavlaka.
Poklopiti sa četvrtom korom.

Umutiti C šlag krem i ukrasiti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako je slatka pavlaka retka, dodati 1 učvršivač za šlag.