C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje čokoladnih gotovih kora za tortu
Fil:
6 žumanca
4 kesice C pudinga od vanile
1 l mleka
150 g kristal šećera
3 kesice C vanilin šećera
3 kašike brašna
300 g pečenih lešnika
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
Za filovanje:
200 g eurokrema
300 g keksa ili šarenih piškota
2 kesice C krem šlaga sa ukusom čokolade
cvetići za dekoraciju

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Monte torta na moj način

Lako i bzo se pravi. Mekana je i sočna. Savršen spoj čokolade i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
150 g lešnika samleti u blenderu na krupnije komade, a ostalih 150 g samleti sitno. Ostaviti sa strane.

Fil:
Umutiti mikserom žumnaca i šećer. Dodati mleko oko 100 ml, puding i brašno. Umutiti da se sve sjedini, da smesa bude glatka i bez grudvica.

Ostatak mleka staviti da vri na tihoj vatri uz povremeno mešanje da ne zagori. Kada mleko provri, skloniti šerpu s ringle i polako usuti umućenu smesu od jaja, mleka, pudinga i brašna uz neprestano mešanje. Vratiti na ringlu i ukuvati još oko 5 minuta da se masa zgusti.

Kada je fil skuvan skinuti sa ringle dodati C vanilin šećer i ostaviti da se hladi. Povremeno mešati fil mikserom da se ne stvori korica na filu. Kada je fil potpuno hladan, dodati margarin izrezan na listiće i mutiti mikserom da se margarin rastopi i poveže fil.

Fil podeliti na dva dela. U prvom delu dodati sitno mlevene lešnike. U drugom dodati otopljenu prohladjenu čokoladu.

Čokoladni fil ispadne više zbog dodavanja čokolade. Taj višak fila ide za premaz poslednje kore i torte sa svih strana.

Filovanje:
Na tacni za filovanje staviti jednu koru. Preko kore namazati eurokrem. Preko krema posuti krupno mlevene lešnike i blago utapkati kašikom u krem.

Preko krema rasporediti prvi fil od lešnika. Zatim preko fila redjati piškote ili keks koji treba samo blago provući kroz mleko da ne upiju puno mleka.

Preko keksa (piškota) rasporediti drugi čokoladni fil. Preko čokoladnog fila staviti drugu koru i rukama blago utisnuti da se kora prilepi za fil.

Preko kore premazati u tankom sloju čokoladni fil i tortu sa svih strana. Ostaviti tortu u frižideru na hlađenje.

Kad se torta stegne, umutiti C šlag po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu sam pravila sa izmenama originalnog recepta. Verujte bolja je od originala. Sa gotovim korama je još ukusnija zato što kore upiju sokove iz fila. Kore od belanaca mogu biti i malo žilavije. Tako da je sa gotovim korama pun pogodak. Lako i brzo se pravi. Parče na slici je mera i po.