C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
6 kašika šećera
16 kašika mlevenih oraha
100 g izrendane čokolade
250 g putera
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 kašičica mlevene kafe
250 ml skuvane jake slatke kafe

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bosiljka

Moka torta

Ukusna torta, po receptu moje bake, sa blagim ukusom kafe.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
8 jaja i 6 kašika šećera dobro umutiti.

U to dodati mlevene orahe, izrendanu čokoladu i 1 kašičicu mlevene kafe.

Peći u dubljem plehu na 180 stepeni, oko 20-30 minuta.

Kada se kora ispeče, presecite je na dva dela, kako biste dobili dve identične kore.

Fil:
250 g putera dobro umutiti sa 200 g C šećera u prahu. Postepeno, uz istovremeno mućenje, dodati 250 ml hladne kuvane kafe.

Tortu filovati na ovaj način:
kora - fil - kora - fil
Sa strane, tortu takođe prekriti filom.
Gore posuti mlevenim orasima i mlevenom čokoladom, u debljem sloju.
Prijatno!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tokom pečenja kore, dno pleha prekrite papirom za pečenje.