Početna > Recepti > Recepti za torte > Moka torta
Sastojci
8 jaja
6 kašika šećera
16 kašika mlevenih oraha
100 g izrendane čokolade
250 g putera
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 kašičica mlevene kafe
250 ml skuvane jake slatke kafe
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bosiljka
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
8 jaja i 6 kašika šećera dobro umutiti.
U to dodati mlevene orahe, izrendanu čokoladu i 1 kašičicu mlevene kafe.
Peći u dubljem plehu na 180 stepeni, oko 20-30 minuta.
Kada se kora ispeče, presecite je na dva dela, kako biste dobili dve identične kore.
Fil:
250 g putera dobro umutiti sa 200 g C šećera u prahu. Postepeno, uz istovremeno mućenje, dodati 250 ml hladne kuvane kafe.
Tortu filovati na ovaj način:
kora - fil - kora - fil
Sa strane, tortu takođe prekriti filom.
Gore posuti mlevenim orasima i mlevenom čokoladom, u debljem sloju.
Prijatno!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs