C Slatka tradicija

Sastojci
Za koricu:
300 g mlevenog keksa
125 g istopljenog maslaca
1 kašika C kakaoa
1 kašika meda
200 ml mleka
Za fil:
600 g svežeg sira
400 ml šlag krema C
100 g smeđeg šećera
1 C vanilin šećer
7-8 listova sveže nane
narendana kora od 1/2 limuna
1 kremfix
50 ml soka od nane
Za glazuru:
100 g slatke pavlake
100 g čokolade
50 g maslaca

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Boris

Mojito cheesecake

Savršeno letnje osveženje, Mojito cheesecake na Bokin način, sa C šlag kremom kao glavnim sastojkom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sjediniti sve namirnice za koru i utisnite u kalup (koji ste podmazali sa malo maslaca) i stavite u frižider da se stegne dok pravite fil.

Za fil:
4 velika lista nane operite i sitno iseckajte. Ostatak (3-4 lista) prelijte sa 50 ml vode i ostavite 10-tak minuta pa procedite.

Umutite sir sa šećerom, dodati iseckanu nanu i koru limuna. Dodati šlag kremu C i nastaviti sa mućenjem.

Dodati ohlađen sok od nane, nastaviti sa mućenjem, pa na kraju kremfix. Prelijte preko korice, pa ostavite u frižideru oko 1h.

Za glazuru:
Promešati sve na umerenoj vatri, ostaviti da se prohladi, pa preliti preko belog fila i sve zajedno ostavite da se stegne u frižideru najbolje do sutradan (preko noći).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata