C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 belanaca
12 kašika C šećera u prahu
150 g C kokosovog brašna
6 kašika brašna
Za fil:
15 žumanaca
10 kašika C šećera u prahu
250 g margarina
300 g čokolade sa rižom
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Moja kokos torta

Idealna poslastica za sve ljubitelje kokosa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti smesu ispeći tri jednake kore, da fino porumene.

Za fil kuvati žumanca i šećer na pari, te u kuvano dodati margarin i mešati da se otopi i sjedini.

Na kraju dodati čokoladu i C vanilin šećer.

Mešati ravnomerno da se masa zgusne.

Kore premazati toplim filom.

Ukrasiti po želji, ja sam koristila listiće kokos čipsa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu je najbolje napraviti dan pre posluživanja, kako bi kora upila sočnost i svežinu fila, a svaki zalogaj dobio punoću sjedinjenih ukusa.