Početna > Recepti > Recepti za torte > Moja kokos torta
Sastojci
Za kore:
15 belanaca
12 kašika C šećera u prahu
150 g C kokosovog brašna
6 kašika brašna
Za fil:
15 žumanaca
10 kašika C šećera u prahu
250 g margarina
300 g čokolade sa rižom
1 kesica C vanilin šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti smesu ispeći tri jednake kore, da fino porumene.
Za fil kuvati žumanca i šećer na pari, te u kuvano dodati margarin i mešati da se otopi i sjedini.
Na kraju dodati čokoladu i C vanilin šećer.
Mešati ravnomerno da se masa zgusne.
Kore premazati toplim filom.
Ukrasiti po želji, ja sam koristila listiće kokos čipsa.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Tortu je najbolje napraviti dan pre posluživanja, kako bi kora upila sočnost i svežinu fila, a svaki zalogaj dobio punoću sjedinjenih ukusa.