C Slatka tradicija

Sastojci
15 belanca
15 kašika šećera
5 kašika mlevenog keksa
5 kašika mlevenog badema
3 kašike brašna
Fil I:
1,2 l mleka
15 kašika šećera
10 žumanca
1 kašika brašna
5 C pudinga od vanile
3 C vanilin šećera
250 g margarina
Fil II:
1 konzerva mix voća
200 g višanja
Fil III:
500 ml voćnog soka
2 C pudinga od vanile
150 g butera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Moćna torta

Moćna-voćna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca sa šeceromu čvrt šne, ostale sastojke dodavati polako mešajući varjačom.

Na masnom papiru za pečenje razliti 3 kore i peći na 200 C 10 minuta.

Staviti 1 litar mleka da provri sa 10 kašika šećera, posebno umutiti C puding, žumanca, C vanilin šećer, brašno sa 200 ml mleka, ukuvati kao puding i ostaviti da se ohladi.

U hladan fil dodati umućen margarin. Ocediti voće iz konzervi, staviti da provri sa 5 kašika šećera, dodati umućena 2 pudinga od vanile i skuvati fil.

U mlak fil dodati buter i mikserom umutiti.

Kad se sve ohladi filovati tortu: kora voćni fil, voće, žuti fil, kora...

Odozgo ukrasiti po želji C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata