C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika mlevenog keksa
Fil 1:
15 žumanaca
250 g šećera + 4 kašike
1/2 l mleka
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 C vanilin šećera
375 g margarina
ostatak od 300 g mlevenog keksa
100 g bele čokolade
Fil 2:
500 g C šlag krema
150 g C zamene za mleko u prahu
150 g mlevenog keksa
600 ml mleka
Za ukrašavanje:
200 g C šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Mleveni keks torta

Ovo je recept za jednu predivnu tortu koju često pravim, svima se dopada jer je preukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mlevenog keksa, staviti u pleh obložen pek papirom i peći na 200°C oko 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da se dobiju 3 kore.

Fil 1:
Umutiti žumanca sa 250 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera, a zatim fil kuvati na pari oko 20 minuta dok se smesa ne zgusne.

Posebno skuvati 2 C pudinga od slatke pavlake u 1/2 l mleka i dodati 4 kašike šećera.

Kada se fil ohladi umutiti ga, dodati 375 g margarina i ohlađen puding. Dobro umutiti, a zatim dodati ostatak mlevenog keksa i 100 g rendane bele čokolade.

Fil 2:
Umutiti 500 g C šlaga sa mlekom, dodati mu C zamenu za mleko u prahu i 150 g mlevenog keksa.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora - fil1 - fil 2 i tako do kraja.

Tortu ukrasiti umućenim C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata