C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
200 g kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 g margarina ili maslaca
500 ml slatke pavlake
250 g keksa u komadićima
200 g mlečne čokolade (crne ili bele ili kombinacija)
1 kesica C šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Mleveni keks straćatela torta

Prelepa torta, koja se brzo pravi, a još brže pojede, jer se uvek traži parče više.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U veću šerpu staviti 800 ml mleka, C vanilin šećer i kristal šećer i čekati da provri.

Posebno razmutiti C puding i 200 ml mleka i dodati u ključalo mleko. Kuvati da masa postane gusta.

Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i umešati sa pudingom. Tako pripremljen puding ostaviti da se ohladi.

Umutiti 500 ml slatke pavlake i dodati u hladan puding, te mikserom sjediniti.

Dobijeni fil podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati komadiće keksa, a u drugi rendanu čokoladu.

U kalup za torte najpre staviti fil sa keksom, pa fil sa čokoladom.

Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne, odvojiti od obruča i dekorisati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko nemate kalup za tortu, smesu možete staviti u dublju šerpu obloženu kesom i to tako što najpre stavite fil sa čokoladom, a onda fil sa keksom. Kada torta odstoji, prevrnuti je na tacnu i dekorisati šlagom.