C Slatka tradicija

Sastojci
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
100 g bele mlečne čokolade
100 g crne mlečne čokolade
150 g C šećera u prahu
750 g tamnog keksa
180 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Minjina torta

Kremasta, slatka tortica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu šerpu sipati 800 ml mleka i staviti da vri, u jednu činiju pomešati 200 ml mleka i 3 C pudinga od vanile. Dodati u mleko i skuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Puding podeliti na dva dela, u jedan deo staviti belu mlečnu čokoladu, u drugi deo crnu mlečnu čokoladu. Prekriti folijom da se ohladi.

Margarin sobne temperature umutiti i dodati 150 g C šećera u prahu i umutiti.

Kada se filovi ohlade, jednu polovinu margarina staviti u beli fil, a drugu polovina u crni fil.

Umutiti 180 g C šlaga.

Ređanje: keks dva reda, beli fil, šlag, keks, crni fil i šlag. Tamni keks umočiti u mleko i ređati na tacnu, dva reda (jedan na drugi). Dodati beli fil, zatim tanak sloj šlaga premazati, zatim opet tamni keks umočen u mleko poređati, zatim crni fil premazati i šlag.

Može se dekorisati rendanom čokoladom. Ohladiti barem 2 sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne sladiti puding dok se kuva, čokolada daje slatkoću.