C Slatka tradicija

Sastojci
Za beze korpice:
6 belanaca
350 g šećera
1 kašičica soka od limuna
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
Za punjenje
250 ml slatke pavlake za kolače
Za ukrašavanje
maline
kupine
listići mente-nane

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušanka

Mini Pavlova

Divna, lagana letnja tortica. Zadovoljava sva čula. Moj beli labud. Nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.

Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.

Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.

Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.

Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.

Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.

Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.

Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete beze korpice sušiti ina 100 stepeni, ali će onda proces sušenja biti nešto duži oko 10-15 min.