Početna > Recepti > Recepti za torte > Mini Pavlova
Sastojci
Za beze korpice:
6 belanaca
350 g šećera
1 kašičica soka od limuna
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
Za punjenje
250 ml slatke pavlake za kolače
Za ukrašavanje
maline
kupine
listići mente-nane
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušanka
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.
Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.
Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.
Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.
Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.
Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.
Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.
Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete beze korpice sušiti ina 100 stepeni, ali će onda proces sušenja biti nešto duži oko 10-15 min.