C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 jaja
12 kašika šećera
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
200 g mlevenih oraha
Krema:
12 žumanaca
6 punih kašika šećera
2 C vanilin šećera
150 g bele milka čokolade
150 g milke sa lešnicima
2 ravne kašike gustina
3 C vanilin pudinga
250 g margarina
1 l mleka
Dodatno:
7 dl slatke pavlake
ukrasi po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Milka torta sa orasima

Divna kremesta bogata milka torta sa orasima, pogodna za veća slavlja u toplim letnjim danima jer zaista osvežava i savršeno je ukusna.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre ispecite dve kore, od po 6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 ravne kašike brašna pomešane sa 1/2 kesice C praška za pecivo i 100 g oraha.

Pecite u velikom plehu od rerne na 180 C oko 20 min. Pečeni biskvit ohladite i presecite na pola.

Ponovite postupak sa ostalim belancima, tako da na kraju dobijate 4 uzdužne kore.

Za krem najpre izmutite žumanca sa šećerom, dodajte puding i ravne kašike gustina, na kraju C vanilin šećer.

Od 1 l mleka odvojte 1 dl pa umešajte u smesu. Ostatak mleka ostavite da prokuva pa smanjite vatru i lagano sipajte smesu sa žumancima.

Kuvajte oko 10 min. da se fino zgusne i bude galatka smesa, što znači da neprestano morate mešati.

Gotov krem podelite na pola dok je još vruć, pa ubacite u jedan belu, a u drugi tamnu milka čokoladu.

Dobro izmešajte, pa prozirnom folijom pokrijte tako da folija dodiriju kremu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Izmutite 5 dcl slatke pavlake i počnite da sklapate tortu.

Kora, žuti fil, čokoladni fil, slatka pavlaka…i tako redom.

Nafilovanu tortu stavite u frižider, pa izmutite ostatak slatke pavlake sa kojom ćete dekorisati tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za dekoraciju koristila sam milkine čoko keksiće, a vi možete i kockicama čokolade.
Torta bi bilo dobro da prenoći pa da se služi.