C Slatka tradicija

Sastojci
Za 4 kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
200 g mlevenih prženih lešnika
2 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
100 g šećera
3 kašike brašna
100 g šećera
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
200 g mlečne čokolade sa seckanim lešnicima
200 g bele čokolade
250 g margarina
500 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Milka torta

Sočna torta sa puno različitih ukusa čokolade i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: > 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.

Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i 1/2 kašike brašna. Tepsiju obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Tako ispecite još 3 kore.

Fil:
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera, 3 C pudinga, 100 g šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice mlečne čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

Filovanje:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora i dekoracija po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za jači ukus prženih lešnika u fil sa lešnik čokoladom dodati još mlevenih lešnika, a može i u koru.