C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 belanaca
16 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
(dve kore ispeći)
Fil:
1 l mleka
10 kašika C čvrstina
16 žumanaca
8 kašika šećera
2 margarina (500 g)
300 g C šećera u prahu
100 g bele čokolade
200 g crne seckane čokolade
300 g mlevenog keksa
Dekoracija:
300 g C šlag krema

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Milka torta

Divna torta, nema ko je ne voli. Topi se u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Za svaku od dve kore umutiti belanca i šećer mikserom, pa dodati brašno i orahe, umutiti ručno špatulom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 1 šoljicu mleka i sa njom razmutiti 10 kašika C čvrstina. Posebno mikserom umutiti 16 žumanaca sa 8 kašika šećera, staviti preostalo mleko da provri i u njemu skuvati žumanca i razmućen C čvrstin, koji se prethodno sjedine i dobro promešaju.

Mešati sve vreme žicom, kao kada se kuva puding. Kada je kuvanje završeno, šerpu prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti 500 g margarina sa 300 g C šećera u prahu, a onda u to dodavati kašiku po kašiku ohlađene smese od žumanaca i C čvrstina.

Sitno iseckati čokolade i što sitnije izlomiti keks, pa dodati u fil. Nafilovati tortu i dekorisati je C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko ste alergični na orahe, umesto njih se u koru može dodati 10 kašika mlevenog keksa.