C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
4 C pudinga od vanile
1 l mleka
4 kašike šećera
2 kesice C šlaga
150 g keksa

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Milka torta

Najlepša i najbrža torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli, drugi u crni fil, a treći ostavimo.

Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil.

Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom.

Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta za sve prilike. Što duže stoji to će biti lepša.