C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g brašna
100 g šećera
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
80 g margarina ili maslaca
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
Sastojci za fil:
500 ml mleka
2 C pudinga od vanile
200 g šećera
800 g milerama (može i kisela pavlaka sa 20% m.m.)
I još:
voće po želji (ja sam koristila 500 g malina)
1 preliv za tortu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mileram torta sa malinama

Ovo je jedan odličan letnji recept za ljubitelje laganih poslastica. Bez filova sa puno maslaca ili margarina.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu stavite sve sastojke za koru te zamesite glatko testo. Nije potrebno da odmara u frižideru, mada nije ni greška. Testo razvaljati na pek papiru, bez korišćenja brašna. Prenesite testo u okrugli kalup za pečenje, prethodno namašćen i posut brašnom, prečnika 26cm.

Lepo poravnati testo po ivicama i dnu.

Puding iz kesice umutite sa malo mleka, a ostatak mleka zajedno sa šećerom stavite zakuvati. U uzavrelo mleko zakuvati puding. Kada se zgusne, skloniti sa vatre i odmah dodati mileram (ili kiselu pavlaku). Sve dobro promešati dok se masa ne ujednači.

Odmah izliti fil u pripremljeni kalup sa testom i odgore poredjati voće.

Staviti peći tortu u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni oko 70 minuta.

Izvaditi tortu iz rerne i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Preliv za torte spremiti po uputstvu sa kesice i preliti preko torte.

Ohladiti preko noći u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko ne možete da pronađete preliv za torte, isto tako možete koristiti i želatin.