C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
12 jaja
12 kašika šećera
200 g lešnika (propečenih i samlevenih)
100 g rendane crne čokolade
1 kašika brašna
1 kašika nes kafe
Fil:
5 jaja
300 g šećera
200 g crne čokolade
1 kašika kafe
300 g maslaca
1 C šlag

Naši proizvodi
Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Mikado torta

Ukusna lešnik torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti sneg od 12 belenaca, postepeno dodavati 12 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.

Potom dodati 12 žumanaca, lešnike, čokoladu, brašno i nes kafu razmućenu u malo hladne vode.

Sve lagano promešati i sipati u šerpu od 4l.

Peći na 200 stepeni 5 minuta a zatim na 180 stepeni još 35 minuta. Kad se kora ohladi, preseći je na tri lista.

Umutiti sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati šećer i na kraju 5 žumanaca.

Smesu kuvati na pari uz konstantno mešanje dok se ne zgusti, a zatim dodati 200 g omekšale crne čokolade i kašiku nes kafe otopljene u malo vode. Dobro promešati i skloniti da se fil hladi.

Umutiti penasto maslac, postepeno dodavati skoro hladan fil i mutiti dok smesa ne postane vazdušasta.

Tortu filovati unutra i spolja, a odozgo je ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata