C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
2 jaja
200 g šećera
100 g margaina
1 kašičica (najmanja koju imate) C sode bikarbone
3 pune kašike meda
3 pune kašike mleka
1 C vanilin šećer
600 g brašna
Za fil:
800 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od vanile
4 žumanca
150 g margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Medovik torta

Svečana i glamurozna torta od pečenih korica sa medom .

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodati najpre žumanca i šećer i sve malo promiksati.

Dobijenu smesu prebaciti u šerpicu, pa tu dodati sve sastojke za kore osim brašna i staviti na runglu na laganu vatru da se margarin otopi uz konstantno mešanje.

Skloniti sa vatre čim počne da peni. Ostaviti par minuta da se prohladi pa dodavati brašno.

Umesiti glatko testo, izmetite testo i podelite na 10 jednakih delova. Svaki deo razviti u krug na pek papiru veličine obruča od kalupa za torte.

Ostatke odstranjenog testa stavljati na poseban pek papir.

Kore, njih 10 pečete na prevrnutom plehu oko 5 minuta na 180°C. Kada ivice kore dobiju zlatnu boju kora je pečena.

Viškovi od kora se takođe ispeku, njih na kraju izmrvite i dobijene mrvice koristite za posipanje torte na kraju.

Pečene kore ređati na ravnu površinu kako se oblik ne bi deformisao u toku hlađenja.

Priprema fila:
U 800 ml mleka staviti 80 g šećera i ukuvati 2 C pudinga od vanile.

U malo prohlađen puding ubaciti margarin i uz mešanje ga istopite.

Spojiti 4 žumanca i 20 g šećera i to prokuvati na pari.

Žumanca ubaciti u puding i mikserom sjedinite oba fila.

Kore ređate u obruč za tortu i filujte mlakim filom, kako bi korice što bolje upile.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre početka pečenja kora pripremiti 3 kore na pek papiru. Njihovo pečenje ide jako brzo pa uvek imajte spremnu da ubacite u rernu.