Početna > Recepti > Recepti za torte > Markiza
Sastojci
350 g maslaca
100 g šećera u prahu
10 jaja
100 g šećera
250 g čokolade
3 kutije piškota
1 dl ruma
7,5 dl mleka
kesica C šlag krema od vanile
kriščice mandarine ili rendana čokolada (za dekoraciju)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu. Posebno umutite žumanca sa šećerom i umešajte rastopljenu čokoladu. Obe mase postepeno sjedinite u jednu i na kraju varjačom lagano umešajte čvrst sneg od belanaca.
U mešavinu mleka i ruma umačite piškote, poređajte ih po dnu i stranicama kalupa ili šerpe, kao ogradu. Uspite polovinu pripremljenog fila, prekrijte ga slojem piškota natopljenih u mleku i rumu, sipajte i drugu polovinu fila, pa na kraju završite redom natopljenih piškota.
Ostavite tortu celu noć u frižideru. Sutradan je izvadite iz kalupa, stavite na tanjir i kratko vreme pre služenja prekrijte C šlag kremom i, po želji, ukrasite kriškama mandarina ili rendanom čokoladom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs