Početna > Recepti > Recepti za torte > Markiza torta
Sastojci
Kora:
4 jajeta
8 kašika šećera
8 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 ravna kašičica C sode bikarbone
1 štangla naribane čokolade
4 kašike vode
Sirup za koru:
250 ml vode
2 kašike šećera
1 kesica rum šećera
Mus:
10 jaja
250 g šećera
250 g putera
200 g čokolade za kuvanje
Gornji sloj:
2 C šlaga
2 dl hladnog mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kora:
Ulupati jaja sa šećerom, dodati lagano ostale sastojke, dodati vodu i sjediniti. Peći koru u velokom plehu, hladnu zaliti prohlađenim sirupom i ostaviti da se ohladi u plehu.
Od kore iseći jedan krug veličine kalupa u koji će da bude pripremljena torta i jedan kaiš visine oko 8 cm da se postavi na stranu obruča za izlivanje musa u kalup.
Mus:
Prethodno skuvati na pari žumanca sa šećerom i ohladiti, istopiti čokoladu i umešati u fil.
Dobro izraditi puter i lagano, ručno umešati u fil, (može za početak 1/3 mikserom). Ulupati belanaca sa prstohvatom soli i ručnim mešanjem umešati u fil.
Namazati kalup puterom i složiti na dno ostatke komadića kore. Narubove kalupa postaviti kaiš od kore. Uliti mus u pripremljen kalup. Zatvoriti mus krugom kore.
Ostaviti tortu na 12 sati u frižideru. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice.
Okrenuti kalup sa tortom na stranu gde je kora i postaviti tortu na poslužavnik.
Prevući tortu ulupanim šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs