C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jajeta
8 kašika šećera
8 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 ravna kašičica C sode bikarbone
1 štangla naribane čokolade
4 kašike vode
Sirup za koru:
250 ml vode
2 kašike šećera
1 kesica rum šećera
Mus:
10 jaja
250 g šećera
250 g putera
200 g čokolade za kuvanje
Gornji sloj:
2 C šlaga
2 dl hladnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Markiza torta

Mus od čokolade sa domaćom korom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Ulupati jaja sa šećerom, dodati lagano ostale sastojke, dodati vodu i sjediniti. Peći koru u velokom plehu, hladnu zaliti prohlađenim sirupom i ostaviti da se ohladi u plehu.

Od kore iseći jedan krug veličine kalupa u koji će da bude pripremljena torta i jedan kaiš visine oko 8 cm da se postavi na stranu obruča za izlivanje musa u kalup.

Mus:
Prethodno skuvati na pari žumanca sa šećerom i ohladiti, istopiti čokoladu i umešati u fil.

Dobro izraditi puter i lagano, ručno umešati u fil, (može za početak 1/3 mikserom). Ulupati belanaca sa prstohvatom soli i ručnim mešanjem umešati u fil.

Namazati kalup puterom i složiti na dno ostatke komadića kore. Narubove kalupa postaviti kaiš od kore. Uliti mus u pripremljen kalup. Zatvoriti mus krugom kore.

Ostaviti tortu na 12 sati u frižideru. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice.

Okrenuti kalup sa tortom na stranu gde je kora i postaviti tortu na poslužavnik.

Prevući tortu ulupanim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora daje poseban ukus, a mnogi je zamene poškotama.
Mi svakako kuvamo žumanca.