C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
250 g putera
250 g C šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje
4 C šlaga
oko 1 l mleka za keks i šlag
300 g keksa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Markiza - Maki

Moju markizu, koji sam recept nasledila od moje bake, obožavaju svi, a najviše moja Jovana.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Žumanac odvojiti od belanaca i staviti tako što belanac stavimo u posudu za mućenje, a žumanjac u šolju.

U drugu činiju stavimo maslac i C šećer u prahu i dugo mutimo sa mikserom.

Za to vreme čokoladu otopimo na pari (ja sada topim u mikrotalasnoj) .

Kada se C šečer u prahu sa maslacem dobro umuti dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo dok sva žumanca ne potrošimo.

I na sve to dodajemo otopljenu sa pare čokoladu i umutimo.

U posebnoj činiji umutimo belanac i kada bude čvrst dodamo u ovu tako reći čokoladnu smešu i sve zajedno pomešamo.

U okrugli kalup redamo keks prethodno namočen kratko u mleko okolo i dole.

Kada poredjamo keks u kalup uspemo krem i stavimo u zamrzivač da se zaledi na par sati.

Kada izvadimo iz zamrzivača skinemo kalup i na tortu stavimo i ukrasimo umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno je sve dobro umutiti.