C Slatka tradicija

Sastojci
Kore x 2:
5 belanaca
5 kašika šećera
50 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
Fil:
10 žumanca
3 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
1 C vanilin šećer
250 g šećera
1 l mleka
250 g margarina
24 komada mančmelou poslastice
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Mančmelou torta

Preukusna torta, lako se pravi, svi je obožavaju pogotovo deca.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Sve lagano izmešati i peći nekih 10-15 min. na 200 C. Postupak još jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.

Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomešati sa pudingom, brašnom i žumancima. Najbolje izmiksirati da nema grudvica.

Ostatak mleka kuvati sa šećerom i C vanilin šećerom pa kada prokuva, dodati puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izmiksirati da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.

Mančmelou treba odlepiti, tako što će se odvojiti penasti deo od keksića. Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umešati u jedan deo fila, a drugi deo fila ostaje žut.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ređati: kora, braon fil, penasti deo mančmeloua, žuti fil, kora, šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po receptu ako se ide, nema greške!