C Slatka tradicija

Sastojci
16 jaja
42 kašike kristal šećera
300 g pečenog mlevenog lešnika
9 kašika mlevenih oraha
3 kašike belog sirćeta
3 kesice C vanilinog šećera
300 g mlevenog keksa
400 g bele čokolade
1 šolja vrele vode
700 g C krem šlaga
50 g C šećera u prahu
200 g mleka u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Mamina najlepša torta

Torta sa mlevenim keksom i mlekom u prahu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti 5 belanaca sa 8 kašika šećera, 3 kašike pečenog mlevenog lešnika, 1 kašika mlevenog keksa, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašika belog sirćeta i 1 C vanilin šećer (ispeći ovakve 3 kore).

Ovo je mera za jednu koru. Pleh je veličine 26x37.

Preliv za korice:
400 g bele čokolade preliti šoljom vrele vode, da odstoji 10 minuta (ne lomiti čokoladu). Vodu odliti, pa u čokoladu dodati 1 žumance i 125 g margarina.

Umutiti mikserom, pa premazati sve tri korice. Ostaviti da se stegne.

Prvi fil:
15 žumanaca i 18 kašika šećera skuvati na pari. Fil ohladiti, pa dodati 1,5 umućen margarin i ostatak mlevenog keksa (od 300 g).

Zatim dodati 150 g pečenog mlevenog lešnika. Sve dobro sjediniti.

Drugi fil:
500 g C krem šlaga (belog) umutiti sa kiselom vodom (otprilike kisele vode - oko 200 ml), sa 50 g C šećera u prahu. U umućen C šlag dodati 200 g mleka u prahu.

Filovati tortu: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora, šlag (za dekorisanje umutiti 200 g C šlag krema).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Korice su malo krhke i lome se, zato paziti pri vađenju iz pleha, pleh oblažemo pek papirom.
Što više torta stoji sve je lepša i ukusnija.