C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore (x3) :
6 belanca
100 g šećera
100 g mlevenih lešnika
2 kašike brašna
Za lešnik fil:
18 žumanca
250 g šećera
100 g C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
1 l mleka
2 margarina
300 g mlevenih pečenih lešnika
Za fil sa malinama:
700 g malina
150 g šećera
50 ml vode
3 kesice C želatina
500 g C šlag krem

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Malina-lešnik torta

Torta je idealna za sezonu malina. Niko ne može da joj odoli.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa lešnikom i lagano varjačom umešati.

Peći u zagrejanoj rerni 20 min na 180 stepeni. Postupak ponoviti još dva puta.

Mleko zagrejati do ključanja pa u to dodati žumanca umućena sa šećerom, C čvrstinom i C vanilinim šećerom.

Kuvati nekoliko minuta dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti.

Maline, šećer i vodu kuvati 10-tak minuta, pa u tako vruće umešati C želatin dok se ne rastopi. Malo prohladiti fil.

U fil sa žumancima dodati lešnike, a onda i margarin sobne temperature. C šlag umutiti po uputstvu sa kesice.

Filovanje: kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uživati u neodoljivom spoju maline i lešnika.