C Slatka tradicija

Sastojci
1 C šlag krema sa ukusom vanile
1 C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
200 g bele čokolade
300 g malina
4 jaja
1 šolja mlevenog maka
1 šolja brašna
1 C prašak za pecivo
1 šolja ulja od repice (a može i obično)
1 šolja šećera
malo pečenog lešnika

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom vanile Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Mak torta

Jednostavno, a ukusno!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispeći koru od 4 jaja, 1 šolje šećera, šolje brašna, 1 C praška za pecivo, 1 šolja ulja od repice i 1 šolje mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni 15-tak minuta. Ispečenu koru preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil 1 - umutiti C šlag kremu sa ukusom vanile i dodati 200 g narendane bele čokolade.

Fil 2 - umutiti C šlag kremu od slatke pavlake.

Ređati: kora, maline, fil 1, kora, fil 2 i odozgo posuti pečenim lešnikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata