C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice:
oko 500 g brašna
2 kašičice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
200 g margarina
2 jaja
5 kašika kisele pavlake
Za krem:
1,2 l mleka
400 g šećera
200 g margarina
1 C puding od vanile
2 kašike C čvrstina
2 kašike brašna
1 kesica C vanilin šećera
I još:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Mađarica torta

Torta je kremasta i fenomenalnog ukusa, naročito nakon dan-dva kada korice upiju krem i postanu mekane...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu za mešenje stavite margarin, šećer, C vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku i izmešajte.

Dodajte postepeno brašno i C prašak za pecivo i mešajte varjačom, a onda rukama, dok ne dobijete testo srednje čvrstine.

Od njega napravite desetak loptica i ostavite da stoje desetak minuta. Nakon toga svaku lopticu razvucite što tanje oklagijom u okruglu koru i pecite na prevrnutom plehu.

Vodite računa da se ne prepeku, već da ostanu svetlije. Pečene korice pokrijte krpom.

Za krem, u posudu sa debljim dnom stavite šećer da se lagano otopi (karamelizuje) pa sipajte 1 litar mleka. Smanjite vatru kako ne bi iskipelo.

U ostatak mleka razmutite C puding, C čvrstin i brašno i dodajte u karamelizovano mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu, dodajte C vanilin šećer, sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom pa filujte korice.

Tortu odozgo ukrasite umućenim C šlagom. pripremljenim po uputstvu na kesici, stavite u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata