C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
500 g nutele
2 žumanca
1 čaša gaziranog soka od pomorandže
1 margarin za kolače
3 C vanilin šećera
2 C pudinga od čokolade
1 C šlag krem od čokolade
3 kašike C čvrstina
1 l mleka
1 slatka pavlaka - 250 ml

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Lolin čokoladni poljubac

Slasno, mekano i ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 300 g mlevenog keksa dodati 3/4 otopljenog margarina za kolače, 1 C vanilin šećer i čašu soka (gaziranog od pomorandže) pomešati i staviti na dno posude.

Na pari kuvati 2 žumanca, dodati 1 C vanilin šećer i 1 kašiku C čvrstina.

Sa strane skuvati 2 C pudinga od čokolade i u njega dodati smesu od 2 žumanca, zatim umutiti C šlag krem od čokolade, u njega dodati još 2 kašike C čvrstina.

Kada se fil od pudinga i žumanca prohladi prelazimo na ređanje sastojaka u tortu.

Na dnu kalupa (okrugli) smo stavili smesu od keksa, na njega tanji sloj smese od pudinga od čokolade i žumanaca, preko njega 350 g nutele, zatim preostali sloj smese od žumanaca i pudinga od čokolade.

Na sve to preostalu nutelu, a na vrh smesu od C krema od čokolade.

Staviti tortu u frižider. Ostavite tortu da odstoji barem 10h u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obruč-prsten-kalup namažite margarinom pre stavljanja same torte u njega. Radi lakšeg skidanja.