C Slatka tradicija

Sastojci
Kora crna:
4 belanca
5 kašika šećera
1 jaje
5 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 štangla strugane čokolade
1 kašika C kakao
Kora žuta:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
400 g mlevenih oraha
20 kašika mleka
15 kašika šećera
3 kašike ulja
2 otopljene štangle čokolade
Fil:
8 žumanca
4 C pudinga od čokolade
20 kašika šećera
1 l mleka
1 margarin
Glazura:
200 g čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Lin torta

Čokoladna i kremasta torta neodoljivog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora crna:
Umutiti 4 belanca, 5 kašika šećera, 1 celo jaje, 5 kašika mlevenih oraha, 1 kašika C kakaoa, 1 kašika brašna i 1 štangla strugane čokolade.

Peku se 2 crne i 1 žuta kora.

Kora žuta:
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna.

Kada se zuta kora ohladi, izmrvi se i u to doda 400 g mlevenih oraha, 20 kašika mleka, 15 kašika šećera, 3 kašike ulja i 2 otopljene štangle čokolade, pa se sve lepo sjedini i od toga naprave 72 kuglice.

Fil:
Umute se 8 žumanca, 4 C pudinga od čokolade i 20 kašika šećera sa malo mleka. Na vatru se stavi 1 l mleka da provri, a onda se polako zakuva sa žumancima.

Kada se ohladi doda se 1 margarin.

Glazura:
Otopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja.

Filuje se: kora, fil, kuglice, fil, kora, fil i na kraju glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu staviti u frižider kada se čokolada ohladi.