C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1 C prašak za pecivo
6 jaja
5 kašika brašna
rendana kora od limuna
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od slatke pavlake
1 margarin
6 kašika šećera
2-3 limuna
3 C vanilin šećera
3 C šlaga
1 kesica C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Limun torta

Lagan i ukusan za letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojiti belaca od žumaceta. Belanca mutiti u čvrst sneg, pa postpeno dodavati 5 kašika kristal šećera i onda žumanca, pa brašno, C prašak za pecivo i koru od limuna.

Izmešati sve sastojke. Piškotu peći u okrugli kalup na 200 C 15 minuta. Kada je kora pečena ostaviti da se ohladi pa preseći na 2 dela.

Fil:
Puding skuvati po uputstvu sa kesice sa 1 l mleka i 6 kašika šećera. Kada se puding ohladi mikserom ga izmiksati.

Margarin izmiksati sa 2 kašike C šećera u prahu da bude penast sa C vanilin šećerom.

Postepeno dodavati puding, dobro izmiksati da nema grudvica i na kraju sok od limuna i opet mikser dobro umutiti.

U kalup staviti 1 koru i staviti sav fil i onda koru, pa premazati filom i ostaviti da se hladi do sutradan u frižideru.

Kada se torta ohladila izvaditi iz kalupa i stavititi na tacnu i premazati C šlagom.

Ukrasiti po vašem ukusu, najbolje se slaže uz kuglu C sladoleda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata