C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10 belanaca
2 dl mleka
Fil:
20 g margarina
12 kašika brašna
10 žumanaca
10 kašika šećera
1l mleka
3 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kesica šlaga
2 kesice C eskimko sladoleda šumsko voce
500 g voća po izboru, jagoda, malina, višanja, kupina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag classic Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lela

Letnje osveženje

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati ostale sastojke peći na podmazanom i pobrašnjenom plehu oko 10 minuta na 175 C.

U međuvremenu umutiti dobro žumanca sa šećerom i 3 dl mleka, dodati brašno i mleko i sve zakuvati u 7 dl mleka.

Kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa ringle i u toplo umešati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Vruć biskvit poprskati mlakim mlekom, staviti fil, poređati crveno voće po izboru a na to staviti dobro urađen slag sa sladoledom.

Držati u frižideru dok se dobro ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi Vam bilo brže i jednostavnije stavite sve po redu u pleh u kojem se pekao biskvit.

Ukoliko želite ukrašenu tortu, tada trebate sve po redu dobro rashladiti, pa staviti na tacnu i ukrasiti.