C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka
180 g margarina
Beli fil:
450 g krem sira
1 kesica krem fiksa
1 C vanilin šećer
1 kesica C želatina
50 ml vode
500 ml slatke pavlake
250 g C šećera u prahu
Voćni fil:
450 g crvenog voća (maline, a može i šumsko voće)
100 ml vode
1 kesica C želatina
50 ml vode
4 kašike šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Letnja voćna torta - Čizkejk

Brzo, slatko, lagano.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16 - 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umešati otopljeni margarin, mleveni keks i mleko, a onda sipati smesu u kalup (od 26 ili 29 cm) i napraviti koru tako što smesu pritiskamo čašom.

Umutiti pavlaku i C šećer u prahu, a posebno umutiti krem sir i C vanilin šećer, potom sjediniti, dodati krem fiks i otopljen C želatin u vodi.

Mutiti dobro i sipati preko kore od mlevenog keksa.

Voćni fil:
Skuvati voće, vodu i šećer i ostaviti da se ohladi. Potom dodati otopljen C želatin u vodi i sipati preko belog fila.

Ostaviti preko noći u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata