C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina
400 g kisele pavlake
200 g C šećera u prahu
150 g keksa
120 g mlevenog keksa
razno voće po želji
(jagoda, borovnica, malina, višnja)

Naši proizvodi
Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Letnja tooortaa

Brzo, slatko, lagano i jednostavno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti kiselu pavlaku sa 200 g C šećera u prahu, ostaviti želatin C u vodi da nabubri, pa ga istopiti na tihoj temperaturi i sastaviti sa kiselom pavlakom i šećerom.

Umutiti slatku pavlaku, pa pomešati sa smesom kiselom pavlakom, podeliti na dva dela.

U jedan deo staviti mleveni keks, a u drugi deo voće.

Natopiti keks pa poređati u kalup.

Staviti deo sa mlevenim keksom, a zatim sa voćem i ukrasti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najlepše je kad prenoći u frižideru, pa se načne uz popodnevnu kaficu.