C Slatka tradicija

Sastojci
4 C pudinga od vanile
4 C vanilin šećera
16 kašika šećera
1 l mleka
250 g margarina
50 g C šećera u prahu
250 g mlevenog keksa
100 g C kokosovog brašna
200 g mlevenog pečenog lešnika
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lešnik pesak torta

Jednostavna i ukusna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sipati 500 ml mleka, šećer, C vanilin šećer i staviti da se kuva. U drugih 500 ml mleka razmutiti 4 C pudinga od vanile, pa sasuti u provrelo mleko i mešati dok se ne dobije gusta smesa. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti 250 g margarina sa 50 g C šećera u prahu, pa postepeno dodavati ohlađen puding i mutiti dok se ne dobije kremasta smesa.

Dobijenu smesu podeliti na tri dela.

U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi kokos, a u treći pečene mlevene lešnike i sve tri smese dobro izmešati.

Na tacnu naneti prvo smesu sa keksom, oblikovati po želji, pa preko naneti fil sa kokosom, a potom i lešnik fil.

Umutiti slatku pavlaku, pa premazati celu tortu. Dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre nanošenja slatke pavlake, poželjno je da torta odstoji u frižideru pola sata.