C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
4 jaja
4 kašike brašna
4 kašike šećera
Za fil:
1 C puding od čokolade
1 C puding od vanile
200 g maslaca
600 ml mleka
100 g šećera
2 kašike šećera
C kakao za posipanje
C šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledena torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti jaja sa šećerom.

Pažljivo dodati brašno, pa sipati u nauljen i brašnom posut kalup.

Peći oko 15 minuta na 200 stepeni.

FIl:
U posebnoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Dodati prašak za puding od vanile razmućen u malo hladnog mleka. Kuvati do potrebne gustine.

U drugoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Umešati razmućen puding od čokolade (u malo hladnog mleka).

Skuvati do potrebne gustine, pa ostaviti oba pudinga da se ohlade.

Posebno umutiti maslac sa 100 g šećera. Pola maslaca umešati u ohlađeni puding od vanile, a pola maslaca umešati u puding od čokolade.

Mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Pečeno testo raseći na 2 dela, pa na prvi staviti fil od čokolade, a onda drugu koru i fil od vanile.

Umutiti šlag i naneti sa strane i odozgo na tortu.

Celu tortu posuti kakaom u prahu i staviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što se duže bude hladila, biće ukusnija.