C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C eskimko čokolada
1 kesica C eskimko stracciatella
1 kesica C šlag-krem čokolada - 60g
1 kesica C šlag krem beli - 75g
50 g čokolade
800 ml mleka
100 g kockastog keksa
2 pakovanja piškota

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sneško domaćica

Ledena torta

Lagana ledena letnja poslastica koja svima prija u ove vrele letnje dane!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa jer završenu tortu treba pokriti viškom folije.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.

Za sladoled straćatelo:
Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .

Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.

U pripremljen kalup sipajte prvo red čokoladnog dela. Zatim složite red piškota. Zatim red straćatela dela pa opet red piškota.

Preko ponovite red čokoladnog dela i završite sa kockastim keksom. Prebacite preko višak folije i odložite u zamrzivač.

Posle par sati izvadite tortu iz zamrzivača i prevrnite je na tacnu za serviranje. Odstranite foliju.

Tortu ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama ili po želji.

Od ove količine mogu da se naprave 2 torte ili ostatak krema zamrznite i upotrebite ovako kao klasični sladoled.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata