C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
50 ml vode
3 kašike ulja
3 kašike mekog brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
100-200 ml čokoladnog mleka
Fil:
400 ml slatke pavlake
200 g C šećera u prahu (po ukusu)
700 g kisele pavlake
400 g mlevenog keksa
Još:
180 g C šlag krema
1 kašika C kakao praha
mleko ili voda
(da se umuti C šlag krem po uputstvu sa kesice)
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledena torta

Sočna, kremasta, ukusna torta, koja se lako pravi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodavati postepeno žumanca, vodu pa ulje, uz istovremeno mućenje.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve umutiti.

Istresti u obložen pleh dimenzija 30 x 20cm i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta.

Pečen i ohlađen biskvit vratiti u pleh bez papira pa preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da upije.

Umutiti kiselu pavlaku C sa šećerom u prahu. Umutiti posebno slatku pavlaku.

Spojiti kiselu i slatku pavlaku i izmešati varjačom, dodati mleveni keks pa sve opet izmešati. Naneti ceo fil na koru.

Koru izvadite iz pleha na tacnu, koja je upila mleko, pa nafilujete.

Umutiti C šlag krem sa mlekom ili vodom i C kakao prahom, pa obložiti celu tortu tanjim slojem tog fila. Ostaviti ostatak za dekoraciju.

Izlomiti čokoladu, a 100 ml slatke pavlake zagrejati da bude vrela, preliti čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.

Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi, pa preliti preko šlag krema, poravnati i ostaviti da se stegne.

Završiti dekoraciju ostatkom C šlag krema sa C kakaom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata