C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
4 kašičice šećera
4 kašičice vode
4 kašičice brašna
1/2 C praška za pecivo
džem od višanja
Za fil:
100 ml mleka
500 g rikota sira
500 ml pavlake za šlag
100 g C šećera u prahu
200 g čokolade
2 jajeta
2 kesice C želatina u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledena kraljica torta

Torta ledena kraljica očaraće vaša nepca neobičnom kombinacijom kiselih višanja, sira i slatke čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i C prašak za pecivo.

Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima.

Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.

Pavlaku za šlag umutite sa C šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom.

Želatin C potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.

Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte.

Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom.

Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite možete preko kore staviti nekoliko svežih ili smrznutih višanja, kako biste naglasili kiseli ukus torte.