C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
200 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
1 jaje
1 kesica C vanilin šećera
1 limun
Za fil:
700 g sira
350 ml mleka
3 jajeta
100 g šećera
4 C pudinga od vanile
50 g brašna
50 g maslaca
50 g C kokosa
10 zamrznutih kupina
1 kašika suvih cvetića lavande

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Lavanda torta

Neodoljivo mirisna i prelepa torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite koru, pa testo rastanjite i njime obložite dno i obod kalupa.

Za fil dobro izmiksajte sir i mleko, umutite jaja da šećerom i sjedinite sa sirom.

Dodajte C pudinga od vanile u prahu, brašno, omekšali maslac.

Sve dobro sjediniti, pa odvojite 4 kašike smese u činiju, a preostali fil sipajte preko kore i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Zatim izvadite iz rerne da se malo ohladi.

Za to vreme kupine i malo lavande izblendirajte sa smesom koju smo odvojili, pa prelijte preko kolača i vratite u rernu da se peče još 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata