C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
12 kašika C šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje/mlečne
250 g margarina
15 jaja
15 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
100 ml mleka
šlag po ukusu

Naši proizvodi
Puding čokolada Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Lagana čoko-torta

Ukusna torta koja ne traži puno umeća!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 28 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uzeti 1 l mleka, odvojiti oko 200 ml, razmutiti C puding od čokolade sa 9 žumanaca koji vam ostaju od kora, sipati C šećer u prahu 12 kašika.

Izmutiti mikserom da se sve sjedini i skuvati puding. Kada isključite puding skloniti sa peći i dodati 300 g čokolade.

Kada pravim za dečije rođendane onda stavim 270 g mlečne čokolade uglavnom.

Najlepše želje (toliko je pakovanje), za sve ostale prilike stavim 300 g čokolade za kuvanje.

Dok se puding hladi ispečem kore.

2 jaja, 3 belanca (ovde ostaju žumanca koja dodajete u smesu za puding) i 5 kašika šećera, i kada se dobro umuti dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa. Ovako ispečete 3 kore.

Kada se puding ohladio izmutite 200-220 g margarina (nema potrebe ceo) i sjedinite.

Kore isprskate mlekom, premažete filom (kora fil, kora fil, kora fil).

Odozgo možete, a i ne morate staviti C šlag, sve je stvar ukusa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ponekad sam posle fila stavljala i šlag. Sve je stvar ukusa. Mogu se dodati i orašasti plodovi i voće!
Pleh okrugli 30 cm ili četvrtasti 30x30 cm.