C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mleveog keksa
50 g margarina
200 ml soka od pomorandže
Za fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
1 C vanilin šećer
5 kašika šećera
100 g čokolade
2 velike kese gotovih kroasana (čokolada-vanila)
200 g eurokrema
200 g margarina
100 g C šećera u prahu
Ganaš:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Za ukrašavanje:
perlice, cvetići, čokoladne kuglice, blanširani bademi

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kroasan torta

Torta idealna za mlade domaćice, bez pečenja i vrlo je jednostavna. Sjajnog ukusa i izgleda. Torta je izdašna i lako se seče. Pogodna je za sve vrste slavlja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Mleveni keks izraditi rukama sa margarinom. Po potrebi natopiti sa sokom kako bi se dobila fina smesa za oblikovanje kore. Pripremljen fil za koru staviti u okrugli kalup.

Priprema fila:
U posebu cinijicu pomešati C puding, C čvrstin, šećer i C vanilin šećer. U mleko usuti smesu i skuvati puding. Ostaviti ga da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodavati kašiku po kašiku pudinga. Sve zajedno sjediniti i podeliti fil na dva jednaka dela.

Jedan ostaje žuti. U drugi dodati otopljenu čokoladu i pomešati dok se ne dobije izjednačena tekstura.

Filovanje:
Preko kore od plazma keksa staviti prvo čokoladni fil. Onda stavljamo kroasane pa preko kroasana stavljamo žuti fil i na kraju konačno dolazi eurokrem.

Ostaviti malo u frižideru da se rashladi pa napraviti ganaš i preliti preko. Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata