C Slatka tradicija

Sastojci
2 l mleka
5 C puding sa ukusom vanile
3 kašike C čvrstina ili brašna
10 kašika šećera
2 x 250 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
150 g eurokrema
20 komada krem bananica
150 g čokolade
četvrtasti keks ili po želji
100 ml soka od pomorandže
C šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Kremisimo torta

Brza, jednostavna i ukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od ukupne količine mleka odvojiti 100 ml i razmutiti C puding.

Ostatak mleka ostaviti da proključa, dodati 10 kašika šećera i razmućeni puding.

Kuvajte dok masa ne počne da se steže. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Razmutite 2 margarina sa 5 kaška C šećera u prahu.

U ovu smesu dodavajte ohlađeni puding kašiku po kašiku. Masu podelite na tri dela.

Krem bananice sitno iseckajte, 150 g čokolade otopite.

U prvi deo smese dodajte 150 g eurokrema, u drugi dodajte iseckane bananice i u treći deo dodajte istopljenu čokoladu.

Filovati tortu. Na tacnu poređajte keks. Keks poprskajte sa sokom od pomorandže, nanesite prvi fil, pa opet red keksa, pa drugi fil, red keksa, treći fil i na vrh umućen šlag.

Dekorisati po želji..

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Otaviti da odstoji u frižideru par sati. Mnogo se bolje seče i ukusnija je.