C Slatka tradicija

Sastojci
Crna kora:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike C griza
4 kašike C kakaoa
1/2 kašičice C praška za pecivo
Bela kora:
7 belanaca
300 g šećera
1 kašika C griza
1 kašika sirćeta
Fil:
500 ml mleka
25 g šećera
7 žumanaca
1 C puding od slatke pavlake
2 kašike C čvrstina
250 g bele čokolade
2 kesice C šlaga
250 g margarina

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Kremisimo torta

Ukusna torta za sve prilike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Crna kora:
5 jaja i 5 kašika šećera dobro umutiti. Dodati 2 kašike C griza, 4 kašike C kakaoa, 1/2 kašičice C praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore.

Peći na 180 stepeni 10 minuta. Pleh da bude prečnika 26 cm.

Bela kora:
7 žumanaca, 300 g šećera dobro umutiti pa dodati 1 kašiku C griza i 1 kašiku sirćeta.

Peći na 160 stepeni 55 minuta. Izliti na veliki pleh i podeliti na pola kada bude gotova.

Fil:
400 ml mleka staviti da provri sa 25 g šećera, a u 100 ml mleka staviti 7 žumanaca, 1 C puding od slatke pavlake i 2 kašike C čvrstina.

Rastopiti 250 g bele čokolade na pari, dodati umućen slag.

Kada se žuta krema dobro ohladi dodati 250 g omekšalog margarina i sve kremove sjediniti u jedan fil krem.

Ređa se prvo crna kora, fil, bela kora pa još jednom se ponovi i odozgo se stavi C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata