C Slatka tradicija

Sastojci
24 jaja
1,5 kg šećera
250 g oraha
600 ml mleka
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
3 rebra čokolade
1,5 margarin
200 g C šećera u prahu
4 C šlag krema od vanile
C prašak za pecivo
Za dekoraciju:
2 C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rajna

Kremisimo torta

Jedna predivna torta, kremasta i uživanje za sva čula!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 2 kore po:
6 belanaca, 12 kašika šećera i 1 kašika sirćeta. Sipati u podmazani pleh i peći na 150 C.

Umutiti 2 kore:
6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike C kakaoa, 125 g oraha i malo C praška za pecivo.

1. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna kuvati u 600 ml mleka.

U topao fil dodati 200 g čokolade.

2. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera kuvati dok se ne zgusne. Dodati 3 rebra čokolade i spojiti sa prvim filom.

3. fil:
1,5 margarin umutiti sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa prethodnim filom.

Posebno umutiti 4 C šlag krema od vanile sa 300 ml vode.

Filovati:
Crna kora, šlag krem, fil, bela kora, šlag krem, fil, crna kora, šlag krem, fil i bela kora, šlag krem i fil.

Odozgo ukrasiti sa C šlag kremom od čokolade 2 kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata